6 Kasım 2015 Cuma

Kıbrıs Gezilecek Yerler

KIBRIS GEZİLECEK YERLER



Türkiye’nin hemen yanıbaşındaki bir tatil cenneti olan Kıbrıs’ta, güzel bir haftasonu geçirebilir ya da uzun bir tatil planıyla adanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Akdeniz’in masmavi suları ile çevrilmiş olan adaya sahip olduğu ılıman iklimi sayesinde bir tarih aralığı beklemeden dilediğiniz zaman gidebilir ve turistik gezilerinizi keyifle yapabilirsiniz. Nisan ayından itibaren açılan deniz sezonunun yanı sıra 4 mevsim ve yılın her günü devam eden eğlence dolu dünyasına da dilediğiniz gibi katılabilirsiniz. Kıbrıs gezilecek yerler itibariyle bir çok ünlü ismin  izlerini taşıyan eserlere de sahiptir. Akdeniz mimarisinin en önemli örneklerini barındıran Kıbrıs tarih severlere görsel bir şölen sunmaktadır. Kıbrıs gezilecek yerler açısından incelendiğinde tarihi ve turistik bir çok noktanın arasındaki mesafenin kısa olduğu görülmektedir. Özellikle Lefkoşa’da neredeyse hepsi şehir merkezindedir.

Girne

girne kalesiKıbrıs gezilecek yerler sıralaması yapıldığında en başa Girne gelmelidir. Kıbrıs’ın incisi ve gözbebeği olan Girne, adanın en güzide tatil beldesidir. Kentin en ilginç tarihi eserlerinden biri Girne Kalesi’dir. 7. Yüzyılda Arap akınlarına karşı kentin güvenliği için yapılmıştır. Tarihte savunma amaçlı kullanılan Girne Kalesi günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Müzenin içinde St. George Kilisesi, Kırnı Mezar Canlandırmaları, Batık Gemi Müzesi ve Luzinyan Kalesi bulunmaktadır. Kıbrıs gezilecek yerler listenize Girne Yat Limanı ile devam edebilirsiniz. Liman gece hayatı açısından casino, restoran ve barlarıyla Girne’nin başlıca eğlence bölgelerinden biridir. Kıbrıs gezilecek yerler  içerisinde Girne’de mutlaka görülmesi gereken bir başka yer ise, limana araba ile yaklaşık 10 dakika uzaklıkta olan Bellapais Manastırı ve Beyaz Giymiş Meryem Ana Kilisesi’dir (Ayia Asproforesha Kilisesi). Bellapais Manastırı gotik sanatın Yakın Doğu’daki en güzel örneği olarak bilinmektedir.

Lefkoşa Hanları

Lefkoşa

Kıbrıs’ta gezilecek yerler listenizin sonraki durağı Lefkoşa olabilir. Lefkoşa, KKTC’nin başkenti olması ile birlikte adanın en kalabalık kenti ve en önemli kültür, sanayi ve ulaşım merkezidir. Lefkoşa şehri kentleşme açısından ikiye ayrılır. Bunlar eski Lefkoşa (surların içindeki bölge) ve yeni Lefkoşa’dır (surların dışı). Eski Lefkoşa’da yollar dardır ve çıkmaz sokaklar mevcuttur. Yeni Lefkoşa’daysa, daha geniş bir alanda dikey ve yatay gelişme daha fazladır. Ayrıca Kıbrıs haritası incelendiğinde Lefkoşa dünyada bölünmüş tek başkent olarak görülür.  Kent, Yeşil Hat olarak adlandırılan bir sınırla ikiye bölünmüştür ve kuzeyinde Türkler güneyinde ise Rumlar yaşamaktadır. Kıbrıs gezilecek yerler turunuzda çarşıya gittiğiniz zaman bu yeşil hattı da görebilirsiniz.
Kıbrıs gezilecek yerler listesinin Lefkoşa bölümünde Barbarlık Müzesi, Bedesten, Haydar Paşa Camii, Selimiye Camii, Etnoğrafya Müzesi, Büyük Han, Kumarcılar Hanı, Büyük Hamam, Derviş Paşa Konağı yer almaktadır.  Bedesten 12. Yüzyılda Bizans Kilisesi olarak yapılmıştır. Yanyana iki kiliseden oluşan yapı içerisindeki bir odada, Ömeriye Camisinden getirilen Orta Çağa ait mezar taşları ile Osmanlı devrine ait ahşap bir tavan teşhir edilmektedir. Büyük Han  Kıbrıs’ın en büyük hanlarından biridir. Hanın ortasında bir avlu, avlunun ortasında ise bir mescid ile abdest alanlar için bir çeşme mevcuttur. Birleşik Krallık hakimiyetinde ilk olarak hapishane, daha sonra ise fakirler için barınak olarak kullanılmıştır. Şimdilerde pek çok dükkanın ve galerinin bulunduğu bir sanat merkezi halini almıştır. Tabiki Kıbrıs gezilecek yerler sadece Girne ve Lefkoşa ile sınırlı değildir.

Gazi Mağosa

Kıbrıs gezilecek yerler açısından zengin bir ülkedir. Gazi Mağosa da aynen Lefkoşa ve Girne gibi ünlü tarihi yapıların olduğu kentlerden birisidir. Gezilebilecek oldukça fazla sayıda turistik ve tarihi yer mevcuttur. Bunlardan Bazıları Lala Mustafa Paşa Camii, Salamis Harabeleri, Canbulat Müzesi, Sinan Paşa Camii ve Namık Kemal Hapishanesidir.  Salamis Şehri M.Ö. 11. Yüzyıla kadar giden bir antik şehirdir.  Burada Salamis Otel’de kalabilirsiniz. Tesis eski ama Kıbrıs Otelleri içinde en büyük olan otellerden biridir.
Gazi Mağosa’daki bir başka Kıbrıs gezilecek yerler noktası sayılabilecek tarihi mekan Apostolos Adreas Manastırı’dır.

Salamis Harabeleri

Lefke

Kıbrıs gezilecek yerler turunuza Güzelyurt ilçesine bağlı Lefke kasabasıyla devam edebilirsiniz.  Gemi Konağı’da dahil olmak üzere bir çok tarihi binaya rastlayabileceğiniz semtin sarı taştan yapılma büyük konakları görülmeye değerdir.
Kıbrıs gezilecek yerler bakımından bir tarihi eserler ülkesidir ve Lefke’de bu tarihi eserlerin barındırıldığı güzide kasabalardan biridir. Lefke’deki Kıbrıs gezilecek yerler listenize Cengiz Topel adına yapılmış olan anıtı da ekleyebilirsiniz. Boğaz Şehitliği, Soli Harabeleri de Kıbrıs gezilecek yerler arasındadır.
Türkiye’ye yakınlığıyla ve Türk vatandaşlarına vizesiz giriş imkanı sağlamasıyla Kıbrıs gezilecek yerler açısından turistik anlamda misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Sizde Kıbrıs gezilecek yerler turuna katılıp bu cennet adayı gezip görmek isterseniz sitemizden en uygun Kıbrıs uçak bileti fiyatlarını görebilir, sizin için en uygun zamana uçak biletinizi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder