29 Nisan 2014 Salı

BİLET ALMANIN EN KOLAY YOLU

Günümüzde insanlar çok sık aralıklarla seyahat etmektedirler. Öğrenciler iş adamları mümessiller akrabalarını ziyaret etmek isteyenler ve daha birçok kişi yılın birçok ayında şehirlerarası olduğu gibi uluslararası da seyahat ederler. İnsanlar çok sık aralıklarla seyahat ettiklerinden ucuz bilet almak isterler. Örneğin İstanbul’dan Kars’a giden bir yolcu esenler otobüs biletini çok uygun fiyatlarla almayı arzu eder. Ancak insanlar çoğu zaman arzuladığı ucuz otobüs biletini alamaz.
Sizleri alacağınız bütün biletleri en uygun fiyatlarla akmanız için sitemize bekliyoruz. Sitemizde online olarak bilet satışı yapılmaktadır. Sitemizden otobüs bileti alabileceğiniz gibi uçak biletlerinizi de alabilirsiniz. Ucuz uçak bileti için sitemiz sizlere çok uygundur. Nereye giderseniz gidin alacağınız tüm uçak biletleri sitemizde bulunmaktadır. Sitemizde taksitli bilet al seçeneği de bulunmaktadır. Alacağınız biletler kredi kartınızın özelliklerine göre taksitlendirilebilmektedir.
Sitemizden bilet alırken ödemenizi online olarak kredi kartınızdan yapabilirsiniz. Sitemizden ödeme yaparken aklınızda soru işareti kalmasın çünkü sitemiz oldukça güvenlidir. Sizleri bilet arama derdinden kurtaran sitemiz bütün bilet alımları için her zaman sizleri bekliyor

27 Nisan 2014 Pazar

AHL'DE TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Uluslararası Havalimanı yolcu ve uçak trafiği sıralamalarında son beş sene zarfında büyük bir atılım yaparak dünya çapında hub haline gelen Atatürk Havalimanı rekora doymuyor.

Şimdiye kadarki en fazla uçak trafiğinin gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'ndan, 25 Nisan Cuma günü 131 bin 662 yolcu geçti; bin 248 uçak trafiği ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal: "Atatürk Havalimanı'nda bu yoğun trafiğe sorunsuz hizmet veren DHMİ ve tüm havalimanı personelini kutluyorum" dedi.

Atatürk Havalimanı,  2013 yılında yolcu trafiğinde Dünya’da 18’inci, Avrupa’da 5’inci sırada yer alma başarısını gösterdi. 

Sayıştay denetçilerinin DHMİ'yi inceleyerek hazırladığı kârlılık ve istihdam konusundaki raporda 36 havalimanının zarar ettiği ortaya çıktı. Yetkililer giderleri azaltıcı tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

2012 sonu itibarıyla 43 havalimanından sadece 7'sinin kâr ettiğine dikkat çekilen raporda, zarar eden havaalanlarında giderleri azaltıcı tedbirler alınması istendi. Tüm havalimanlarının uçuş başına maliyetleri tek tek sıralandı. Uçuş başına maliyetin en düşük olduğu havalimanı 440 lirayla İstanbul Atatürk olurken, en yüksek maliyet 29 bin 500 lirayla Çanakkale Gökçeada Havalimanı'nda gerçekleşti. 

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda personel yoğunluğuna bağlı maliyet yükünden dolayı uçuş başına maliyet 2011'e göre yüzde 37 artarak 1.450 liraya ulaştı. Adıyaman, Batman, Merzifon, Kocaeli, Mardin ve Şanlıurfa havaalanlarında ticari uçak trafiği 2011'e göre ciddi derecede artmasına bağlı olarak uçuş başına giderleri düştü. Van Ferit Melen, Hatay ve Diyarbakır 
havaalanlarındaki ticari uçuş trafiğinin geçen yıla göre ciddi oranda düşmesi sebebiyle uçuş başına birim maliyetler arttı. 

5 Nisan 2014 Cumartesi

Avrupa Komisyonu, AB'ye seyahat etmek için vize alma sürecini kolaylaştıracak tekliflerini sundu.


Biletmen.COM
Avrupa Komisyonu, Schengen Bölgesi'ne seyahat için vize alırken bürokrasi ve maliyetleri azaltmayı amaçlayan tekliflerini sundu.

Tekliflerle vizeler başvurularının karara bağlanma süresinin 15 günden 10 güne indirilmesi, vize başvurusunu inceleme konusunda yetkili ülkenin vizenin alınacağı ülkede temsil edilmemesi halinde işlemlerin diğer AB ülkelerinde yapılabilmesi öngörülüyor.

Avrupa Komisyonu aynı zamanda üç yıl süreyle geçerli çok girişli vizeler de dahil olmak üzere AB'ye sık seyahat edenlerin vize süreçlerini önemli ölçüde kolaylaştırmak istiyor.

Başvuru formları basitleştirirken, online başvuruların ve üye ülkelerin sınırda 15 güne kadar geçerli vize vermesinin önü de açılıyor.

Tekliflerde aynı zamanda, henhangi bir üye ülkede 180 günlük bir dönemde 90 günden fazla kalmamak kaydıyla, Schengen Bölgesi'nde bir yıl süreyle gezmeye imkan tanıyan 'Gezi Vizesi' getirilmesi yer alıyor. 

Komisyon'un içişlerden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, 'Avrupa'nın daha akıllı bir vize politikasına ihtiyacı var. Topraklarımıza daha fazla turist, iş insanı, araştırmacı, öğrenci, sanatçı ve kültür profesyonelini çekmeliyiz' dedi.

Vize politikasının ekonomik boyutunu öne çıkararak yeni istihdam alanları yaratmak istediklerini söyleyen Malmström, 'Bugünkü teklifler, kısa süreli ziyaretçiler için [vize alma] sürecini büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Bu teklifler sayesinde önümüzdeki yıllarda ziyaretçilerde ciddi bir artış bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Komisyon'un sanayi ve girişimcilikten sorumlu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani ise, 'Teklifimiz, giderek daha çok ülkenin bir büyüme unsuru olarak turizme yaslandığı, uluslararası rekabetin kızıştığı bir ortamda Avrupa turizm sektörüne yardımcı olacaktır' dedi.

Düzenlemeler yürürlüğe girmeden önce Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi'nin de onayı gerekiyor. Komisyon, onay sürecinin en erken 2015'te tamamlanmasını bekliyor.

Düzenlemeler yürürlüğe girdikten sonra Schengen Bölgesi'nde yer alan AB ülkelerinin yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre için de geçerli olacak. AB ülkelerinden Bulgaristan, Hırvatistan, İrlanda, Güney Kıbrıs, Romanya ve İngiltere ise ortak vize politikası içinde yer almıyor.

Türkiye, AB ile vizesiz seyahat müzakerelerine geçtiğimiz yılın Aralık ayında başlamıştı. Bu sürecin üç yıl kadar sürmesi bekleniyor.

2 Nisan 2014 Çarşamba

SunExpress, İzmir ile Konya'yı bağladı

Biletmen.COM
SunExpress, İzmir’den uçtuğu 42. destinasyonu olan Konya’ya ilk uçuş 31 Mart akşamı gerçekleşti.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir’den 42. destinasyonu Konya’ya ilk uçuşunu 31 Mart akşamı gerçekleştirdi. İstanbul dışında başka hiçbir yerle havayolu bağlantısı olmayan Konya, SunExpress ile önce İzmir’e, İzmir üzerinden ise Avrupa’da 10 kente bağlandı.
 
SunExpress, bu yaz sezonuyla beraber İzmir’den biri iç hatta Konya, 5 dış hatta k Lyon, Nantes, Paris,  Kopenhag ve Helsinki’ye, toplam 6 yeni hat açacağını duyurmuştu. 

Konya’yı haftada üç uçuş ile (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) İzmir’e direkt bağlamakla da kalmayan SunExpress,  İzmir üzerinden Avrupa’da 8 kente Basel, Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Frankfurt-Hahn, Köln, Münih ve Stuttgart'a bağlıyor.
 
Konya Valisi Muammer Erol, Havalimanı Mülki  İdare Amiri - Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz,  SunExpress Türkiye Satış Pazarlama Grup Müdürü Necdet Gürsoy, Konya Havalimanı DHMİ Müdürü İlhami Şimşek, Konya Havalimanı DHMİ Müdür Yardımcısı Kemal Danacı ve Havaş İstasyon Müdürü Mehmet Reşat Kurçeren’in katıldığı ilk uçuş organizasyonu çerçevesinde yolcular çiçeklerle karşılandı. 

İzmir-Konya uçuşlarıyla ilgili bilgi veren Gürsoy, “Konya, İzmir’den gerçekleştirdiğimiz 42. destinasyonumuz.  Uzun zamandır, hem yolculardan hem Konya’daki acentelerden yoğun bir talep geliyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda da İzmir-Konya hattını açmaya karar verdik. İlk uçuşumuzla da bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük” dedi.
 
Konya’nın şimdiye kadar yalnız İstanbul ile bağlantısının olduğunu belirten Gürsoy, “ Artık SunExpress ile İzmir’e de bağlantı. Şu anda Konya’ya haftada, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere 3 uçuş gerçekleştireceğiz. Hatta Konya yalnızca İzmir’e bağlanmakla kalmadı, aktarma merkezimiz olan İzmir’den Avrupa’ya bağlıyoruz. Bundan sonra Konyalılar İzmir üzerinden Avrupa’da 10 kente Basel, Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Frankfurt-Hahn, Köln, Münih ve Stuttgart'a uçabilecekler” dedi. 
Bu haber Turizmgüncel Sitesinden Alıntıdır. 

Atlasjet’te Karadenizi geçti Rusyaya seferler artıyor

Biletmen.COM
Karadenizin ötesine sefer sayılarını artıran Atlasjet haftanın iki günü Atatürk Havalimanından Rusyanın Nizhnekamsk kentine uçuyor.

İSTANBUL- Atlasjet haftanın iki günü Atatürk Havalimanı 'ndan Rusya 'nın Nizhnekamsk kentine uçuyor. Yolcu yoğunluğunun artması ile nisan ayından itibaren haftada dört, Mayıs ayından itibaren ise haftada altı seferle devam ediyor.Ücretisiz lezzetli ikramlar ve 30 kilo bagaj hakkı ile 77 santim genişliğindeki koltuklarda Rusya 'ya seyahat etmekartık çok keyifli.
İsteyen Business Class 'tan alınacak biletle, tam 40 kiloluk bagaj hakkıyla geniş geniş deri koltuklarda uçabilme imkânı sunuluyor. Sıcak yemek ikramları ile Atlasjet Business Class farkını yaşanıyor.

Medvedev Kırıma Gitti

Biletmen.COM
Turizmin Canlanması İçin Yapılması Gerekenleri Söyledi,

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Kırım turizm bakımından canlanmasını sağlamak için uçak biletlerinin daha fazla ucuz olmasını istedi.Özellikle Türkiye'den daha ucuz olması gerektiğini.Bu doğrutuda cazipleşebileceğini ekledi.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasından  sonra Simferepol’a gitti. Hava ulaşımı ile ilgili görüşlerini sundu. Medvedev, “Uçuş sayıları artırılacak. Özellikle Kırım’a uçak biletleri Türkiye’den daha ucuz olmalı. Böylece Kırım’a tatil uçuşlarını desteklemeyi ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Rusya’dan Türkiye’ye 2013’te 4,2 milyon turist giderken, Kırım’a 2 milyon turist gitmişti. Yıllık 6 milyon turist kabul eden Kırım’ın turizm sektörü ülkeye 6 milyar dolar gelir getiriyor.