27 Mart 2014 Perşembe

Skyscanner'ın verilerine göre Portekiz, uçak bileti için kilometrebaşına ortalama 0,37 TL ödeyerek Avrupa'da en az ücret ödeyen ülke.Türkiye'nin ise kilometre başına ortalama 0,39 TL ödeyerek Avrupa'nınen ucuz 3'üncü ülkesi olduğu ortaya çıktı.

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner'ın verilerine göre, kilometre başına ortalama 0,28 TL ile tüm dünyada en ucuza uçan ülke Filipinler oldu. Avrupa'nın en uygun fiyata seyahat eden ülkesi ise Portekiz olurken, Türkiye de kilometre başına 0,39 TL ile Avrupa'nın en ucuz ülkeleri arasında yer aldı.

Yapılan analizlere göre, bir rotada ne kadar çok havayolu işliyorsa ve rekabet varsa, fiyatların o kadar uygun olduğu ortaya çıktı. Bu doğrultuda, yurtiçi hatlarda daha az havayolu şirketi rekabet ettiği ve daha küçük uçaklar kullanıldığı için, kilometre başına düşen fiyat hesaplandığında yurtiçi hatların daha pahalı olduğu görüldü.

TÜRKLER YURTDIŞI ROTALARI İÇİN ORTALAMA 0,44 TL ÖDÜYOR

Türkler yurtdışı rotalar için ortalama 0,44 TL öderken, yurtiçi destinasyonlar için kilometre başına yaklaşık 0,40 TL ödeyerek en uçuyor. Avrupa'nın en pahalı rotaları ise ortalama 1,39 TL ile ulusal havayolu iflas eden Macaristan'da bulunuyor.

Veri birikimlerini kullanarak yaptıkları analizler doğrultusunda en uygun fiyatlı uçak biletlerinin hangi ülkelerden bulunabildiğini hesapladıklarını söyleyen Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "İki ve üzeri havayolunun uçuş yaptığı popüler rotaların daha düşük fiyatlı olduğunu görüyoruz. Özellikle düşük maliyetli bir havayolunu içeren rotalarda bu fark oluşuyor. Portekiz ve Filipinler güzergahlarının uygun fiyatlı olmasında, düşük maliyetli havayollarının büyük bir etkisi olduğu görülüyor. Ancak ulusal havayolları kapanan Macarların da dünya ortalamasının yaklaşık iki katı fiyatına seyahat etmesi, ulusal havayolunun uçak bileti fiyatlarındaki önemini de ortaya koyuyor" dedi. 

Bu haber www.turizmdebusabah.com adresinden alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder