31 Mart 2014 Pazartesi

Erdoğan köyünde tarihi mağaradaki kilise, inanç turizmini bekliyor

Biletmen.COM
GİRESUN- Bulancak ilçesine bağlı Erdoğan köyündeki tarihi mağara içindeki kilise, inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor. Günümüzde inanç turizmi giderek yaygınlaşırken, Giresun’un Bulancak ilçesindeki tarihi kaya kilise ise define avcılarının talanına maruz kalıyor. Bugün içerisinde tek bir resim, mozaik ya da fresk kalmamasına rağmen hala geçmişin ihtişamıyla ilgi bekleyen kaya kilise yöre halkının da turizm umudu olmaya devam ediyor.
İlçenin Erdoğan köyünde kaya içerisine oyulmuş kilisenin Hıristiyanlığın ilk yıllarına ait olduğunun tahmin edildiğini ifade eden yöre halkından Halil Anapa, “Köyümüz sınırları içerisinde bulunan bu kilise bir çok inanç turizmine açılmış yerlerden daha etkileyici ve önemi bulunduğunu söyleyebiliriz. Burası turizme kazandırılması gerekirken, definecilerin ve ayyaşların mekanı haline gelmiş durumda. Bu kilisenin diğer adı ise Acısu Kilisesidir. Bu ismi almasının nedeni ise günümüzde kurumuş ola bir maden su kaynağı bulunmaktaydı. Çocukluğumuzda duvarlarında bulunan bazı resimler ise günümüzde içerisinde yakılan ateşler sonucu isle kaplanmış, yok olmuş durumdadır. Biz yöre halkı olarak tarihi kilisenin turizme kazandırılması için keşfedilmesini bekliyoruz” dedi.
Bulancak Doğayı Sevenler Kulübü Derneği Başkanı Enver Akkaya ise "Tarihi kilise içindeki resimler yok olmasına rağmen asırlardır orijinalliğini koruyor. Mağara içinde bulunan kilisenin Hıristiyanlığın yayılma yıllarında misyonerlik faaliyetleri için yapıldığını tahmin ediliyor. Mağara iki katlı olarak kaya içerisine oyulmuştur. Bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için bakanlığın geniş çaplı araştırma yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Manastır Vadisi turizme kazandırılıyor

Biletmen.COM
Kapadokya'nın batıya açılan kapısı olan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde yer alan Manastır Vadisi'nde turizmi geliştirme çalışmaları devam ederken, vadinin gelecekte Kapadokya'nın önemli turistik alanlarından birisi haline geleceği belirtildi.


Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un, Kapadokya'nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliğine beşiklik eden önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin, Kapadokya'nın tüm güzelliklerini bünyesinde topladığını belirten Doğan, "Güzelyurt'ta 7500 yıl önce başlayan ilk yerleşimden günümüze, binlerce yıllık bir tarih ve kültür birikimi oluşmuştur. Kapadokya'ya gelen bir turistin görmek isteyeceği vadi, katedral, kilise, fresko, yeraltı şehri, antik ev, peri bacası ve kaplıca gibi turizm değerlerinin tamamı Güzelyurt'ta bulunuyor" dedi.

Güzelyurt ilçe merkezindeki, Ihlara Vadisi'ne benzer özelliklere sahip Manastır Vadisi'nin, Kapadokya'nın keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlerinden olduğunu ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Ortodoks mezhebinin kurucularından Aziz Gregorius, Güzelyurt ve çevresinde yaşamış, Manastır Vadisi'nde de kilisesi bulunmaktadır. Ortodokslar için büyük öneme sahip kilise, günümüzde cami olarak kullanılmaktadır ve turistlerden yoğun ilgi görmektedir. 5 kilometre uzunluğa sahip Manastır Vadisi'nde çok sayıda kilise, kayadan oyma ev ve yeraltı şehri bulunuyor."

Turizme kazandırma çalışmaları


Vadinin, Kapadokya turizminde hakettiği yere gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Doğan, "Manastır Vadisi'ni, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmeden dönmeyeceği ören yerlerinden birisi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Manastır Vadisi'ne daha fazla turist çekmek için öncelikli hedeflerinin; Ihlara Vadisi'ne gelen turistleri Güzelyurt'a çekmek olduğunu belirten Doğan, "Ihlara Vadisi'ne gelen 250 binin üzerindeki turistin Güzelyurt'a da gelmesi için çalışıyoruz. Güzelyurt, Ihlara Vadisi yol ayrımından 6 kilometre içeride bulunuyor. Manastır Vadisi'ne 30 binin üzerinde yerli ve yabancı turist gelirken, bu sayıyı hızla yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş yolları yapılacak


Doğan, Manastır Vadisi'ne daha fazla turist çekmek için çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Manastır Vadisi'nde kapsamlı çalışmalarımız devam ediyor. Manastır Vadisi bilgilendirme ve yönlendirme tabelalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı yönergelerine göre hazırladık. Güzelyurt, Derinkuyu, Ihlara kavşağında yeni tabelalar yaptık. Vadi içindeki gişeler modernize ediliyor. Gişeler, mayıs ayından itibaren TÜRSAB işletmesine geçecek. Vadide bilet fiyatlarında da indirim yapıldı ve 5 lira olacak. Ziyaretçilerin Ihlara ve Manastır vadilerini gezebilmeleri için tek bilet uygulaması çalışmalarımız devam ediyor. Vadideki kiliselerde bulunan freskoların korunması için özel güvenlik elemanı bulundurulması çalışmamız var. Ihlara Vadisi'ne yaptığımız yürüyüş yollarının ardından Manastır Vadisi içinde de yürüyüş yolları yapma projemiz var. Güzelyurt'tan vadi içine inen Hengameci Sokak'ta temizlik çalışmalarımız belediye ile işbirliği içinde devam ediyor."

Uzun vadede Güzelyurt turizm yolunu hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Doğan, Derinkuyu, Narlıgöl, Sofular, Güzelyurt turizm yolunun hayata geçmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Doğan, Güzelyurt'ta turizmin gelişimine bağlı olarak yeni butik oteller yapıldığını, yatak sayısının hızla arttığını anlattı.
sabah.com.tr adresinden alıntıdır.

27 Mart 2014 Perşembe

2014'ün en iyi havalimanları

Skytrax'in seçtiği Dünyanın En İyi Havalimanı Ödülleri dağıtıldı. Atatürk Havalimanı iki kategoride ödüle layık görüldü. İşte dünyanın en iyi havalimanları..



1- Singapur Changi Havalimanı

2- Seul Incheon International Havalimanı

3- Münih Havalimanı

4- Hong Kong Uluslararası Havalimanı

5- Amsterdam Schiphol Havalimanı

6- Uluslararası Tokyo Haneda Havalimanı

7- Pekin Uluslararası Başkent Havalimanı

8- Zürih Havalimanı

9- Uluslararası Vancouver Havalimanı

10- Heathrow Havalimanı


Skyscanner'ın verilerine göre Portekiz, uçak bileti için kilometrebaşına ortalama 0,37 TL ödeyerek Avrupa'da en az ücret ödeyen ülke.Türkiye'nin ise kilometre başına ortalama 0,39 TL ödeyerek Avrupa'nınen ucuz 3'üncü ülkesi olduğu ortaya çıktı.

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner'ın verilerine göre, kilometre başına ortalama 0,28 TL ile tüm dünyada en ucuza uçan ülke Filipinler oldu. Avrupa'nın en uygun fiyata seyahat eden ülkesi ise Portekiz olurken, Türkiye de kilometre başına 0,39 TL ile Avrupa'nın en ucuz ülkeleri arasında yer aldı.

Yapılan analizlere göre, bir rotada ne kadar çok havayolu işliyorsa ve rekabet varsa, fiyatların o kadar uygun olduğu ortaya çıktı. Bu doğrultuda, yurtiçi hatlarda daha az havayolu şirketi rekabet ettiği ve daha küçük uçaklar kullanıldığı için, kilometre başına düşen fiyat hesaplandığında yurtiçi hatların daha pahalı olduğu görüldü.

TÜRKLER YURTDIŞI ROTALARI İÇİN ORTALAMA 0,44 TL ÖDÜYOR

Türkler yurtdışı rotalar için ortalama 0,44 TL öderken, yurtiçi destinasyonlar için kilometre başına yaklaşık 0,40 TL ödeyerek en uçuyor. Avrupa'nın en pahalı rotaları ise ortalama 1,39 TL ile ulusal havayolu iflas eden Macaristan'da bulunuyor.

Veri birikimlerini kullanarak yaptıkları analizler doğrultusunda en uygun fiyatlı uçak biletlerinin hangi ülkelerden bulunabildiğini hesapladıklarını söyleyen Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "İki ve üzeri havayolunun uçuş yaptığı popüler rotaların daha düşük fiyatlı olduğunu görüyoruz. Özellikle düşük maliyetli bir havayolunu içeren rotalarda bu fark oluşuyor. Portekiz ve Filipinler güzergahlarının uygun fiyatlı olmasında, düşük maliyetli havayollarının büyük bir etkisi olduğu görülüyor. Ancak ulusal havayolları kapanan Macarların da dünya ortalamasının yaklaşık iki katı fiyatına seyahat etmesi, ulusal havayolunun uçak bileti fiyatlarındaki önemini de ortaya koyuyor" dedi. 

Bu haber www.turizmdebusabah.com adresinden alıntıdır.

26 Mart 2014 Çarşamba

İngiltere vizesi

İngiltere türsab'a gönderdiği belde vize için başvuru merkezinin işletmesini yeni ticari bir işletmeye devredildiğini bildirdi.Bu işletme teleperformans.Birde vize başvurularında bazı değişikler söz konusu olmuş oldu değişince kullanım ücretlerinde değişikler oldu.İngiltere uçak biletini ucuza biletmen.com 'da bulabilirsiniz.

ONUR AIR GAZİPAŞA'YA UÇACAK

SHGM'den yapılan açıklamada, " Onur Air Taşımacılık A.Ş. Gazipaşa'ya sefer yapmak için gerekli prosedürleri tamamlamış olup; SHGM tarafından izinlendirilmiştir" denildi.Onur Air uçak bileti biletmen.com 'da
İç hatta Pegasus ve Anadolujet'in uçuşlar yaptığı Gazipaşa Havalimanı'na THY'nin de operasyon için hazırlıklar yaptığı bilinirken, Transavia: Amsterdam, Eindhoven -SAS: Oslo, Stockholm, Göteborg, Kopenhag, Billund -Tailwind: Brüksel - Corendon: Amsterdam, Kopenhag, Billund, Aalborg, Varşova, Pardubice, Tahran -Small Planet: Vilnius - Jet Time: Oslo, Kopenhag, Billund, Stockholm -Thomos Cook: Stockholm -SunExpress: Frankfurt, Düsseldorf, Leipzig'den seferler düzenliyor.
                       

25 Mart 2014 Salı

ÇANAKKALE'DE İLK UÇAK PİSTE İNİŞ YAPTI

Haydi hayırlısı yapılan pist düzenleme işlemlerinden sonra Ankara'dan kalkan anadolujet uçağı piste indi.Şehit torunlarını ve öğrencileri taşıyan tarifeli uçak törenle karşılandı.Çanakkale'nin hedefi İstanbul'a tarifeli seferler düzenlemek.Çanakkale uçak bileti http://www.biletmen.com ' dan kolay ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. Haftada 4 gün sefer bulunuyor.Çanakkale yolcusu kalmasın.

14 Mart 2014 Cuma

Kocaeli Cengiz Topel Hava Limanı Anadolu Jet Seferberliği

Kocaeli Cengiz Topel Hava Limanı Anadolu Jet Seferberliği 

        Türkiye'nin en çok göç alan illerimizden Kocaeli ' yi Türkiye'ye bağlıyoruz sloganıyla yola çıkan Anadolu jet Cengiz Topel hava limanından seferler düzenliyor düzenli olarak.15 mart itibari ile de bu seferlerini haftada 7 ye çıkaracağını açıkladı.Kocaeli'nin dünyaya açılan kapısı Cengiz Topel Havalananından haftanın her günü sabah saat 07.05, Ankara Esenboğa Havalananından ise akşam 22.55 saatlerinde sefer düzenleyecek.düzenleyecek. Tabi ki bunu destekleyen belediyelerimize çok teşekkür ederiz.Lakin bunu bir borç bilirim.Seferler ile doğru orantılı olarak belediye otobüsleri ile yolcuları hava limanına ulaşımını sağlayacaklar.Sakarya Büyük Şehir Belediyesi ve Kocaeli Büyük Şehir Belediyesinin koordineli çalışması başarıyı getirecektir eminin.Kocaeli komşu ilimiz ve yazıma başlarken bahsettiğim gibi Türkiye'nin en çok göç alan illerinden sanayisi ile ismini duyurmuş bir ilimiz Anadolu jetin seferleri gerçekten yararlı olacak.Bazılarımız içinden şunu geçirebilir.Zaten hızlı tren projesi bitmek üzere hızlı tren varken neden halk hava yollarını tercih etsin.Hak veririm hızlı tren gerçekten çok güzel bir çalışma ulaşım çok rahatlıyacak özelliklede öğrenciler için, ama hızlı tren Ankara'ya kadar ya oradan sonra işte Anadolu jet bize bunu sağlayacak aktarmalı seferleri ile diğer illere ulaşımımız kolaylaşacak bence bunun aksini düşünmemeliyiz.Anadolu jet uçak biletlerini biletmen'den alabilirsiniz.Kolay ve güvenli ulaşımın adresi www.biletmen.com. Taksitli Bilet almak isteyenler, ucuz uçak bileti biletmen.com 'da

12 Mart 2014 Çarşamba

SeaBird kalkışa hazırlanıyor

SeaBird Havayolları, İstanbul'dan Balıkesir'in Bandırma ilçesine başlatacağı tarifeli seferleri öncesinde bu ilçeye ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi.Gerçekten çok güzel bir iş yapılıyor bu seferlerin hava yolu olmayan ve göl deniz bağlantısı bulunan illere ilçelere de düzenlenmesi gerekiyor.Belediyelere büyük iş düşüyor.Tam seçim üstü alın size güzel bir vaad bence bunu hedef gösterebilirler.Sakaryamızın güzel ilçesi Sapanca gölümüz mevcut yapın projeyi destekleyelim halka ancak bu kadar güzel bir hizmet verilebilir.Çünkü insan özgür olmak isteyen bir varlıktır.Mesafeler ile gidebileceği yerleri kısıtlanması yerine ulaşımın uçsuz bucaksız boyutlara ulaştırılıp hava yollarının genişletilmesi gerekiyor.Kim bilir bir gün belkide Seabird Sapanca'ya gelebilir.Ozamanda uçak biletlerini biletmen satabilir.
 

Avrupa'nın Hava Yolu Trafiği




Avrupalı bir firma avrupanın havayolu trafiğini temsil eden bir animasyon videosu

hazırlamış.Sabah haberlerde gördüm ve çok hoşuma gitti.Kendi web sayfamdada paylaştım.Sizlerinde izlemenizi tavsiye ederim.Etkileyici bir çalışma olmuş gerçekten.Uzun ışıklar güzergağı hareket eden küçük nokta ışıklar uçakları temsil ediyor.Gerçek sefer sayıları gösteriliyor hızlandırılmış bir şekilde.Londra, Paris, Amsterdam, Milano, Madrid gibi önemli başkentlerde çizgilerin daha fazla yoğunlaştığını görüyoruz.Hava trafiğinin bu kadar yoğun olduğunu bilmiyordum doğrusu.Günümüzde artık ulaşımın gerçekten çağ atladığını düşünüyorum.Ulaşım heryere çok kolay ve makul fiyatlarla.İş böyle olunca bizde hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz.Sizlere ekonomik ve konforlu bir seyahat için çalışıyoruz.Eğer seyahat edecekseniz. http://www.biletmen.com web sitemizi takip edebilirsiniz.Özel kampanyalarımızdan faydalanıp taksitli bilet alıp giceğiniz yere en uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.  

11 Mart 2014 Salı

Taksitli bilet almak

Taksitli bilet almak
    Taksit hayatımızın içinde çok uzun bir zamandır varlığını sürdürüyor.Eskiden senetler ile yapılır veya sözlü olarak insanlar birbirlerine güvenirlerdi.Alışverişte taksit gerçekten önemli bir çoğumuz hayatımızda elde etmek istediklerimizi bu şekilde önden sahibi olmadığımız maddi varlığımız üzerine kuruyoruz.Fakat günümüzde bu güven ortamından eser bile kalmadı.Tam bu noktada ise hayatımıza kredi kartları girdi.Düzgün kullanıldığı taktirde ülke ekonomisine bile katkı sağlayabiliyor.Paramız cebimizden dijital ortama geçti.Kredi kartlarımız ile satın alabileceğimiz ürünler sadece reel ortamda satış yapan firmalar ile sınırlı kalamazdı.www.biletmen.com web sitemizde bunun bir örneğidir.Online uçak bileti ve online otobüs bileti satışı yapıyoruz.Bu hizmetlerimize ek olarak  taksitli bilet alabiliyorsunuz.Bu şekilde siz değerli kullanıcılarımıza ekonominizi zorlamadan seyahat imkanı tanıyoruz.
    
     www.biletmen.com web sitemiz tam bu doğrultuda sizlere taksitli bilet satışı imkanı sunuyor.Günümüzde aldığımız tüm ürünlere taksit yaptırdığımızı düşünürsek, seyahat ederken de taksitli otobüs bileti ve taksitli uçak bileti almak istiyoruz.Bunuwww.biletmen.com ‘da hesaba kattı ve siz kullanıcılarına taksitli bilet alma imkanını sundu.Bu şekilde ekonominizi dara düşürmeden seyahat etmenize yardımcı oluyoruz.Taksitli işlemlerinizde vade farkı ortaya çıkıyor.Vade farkı bankaların temel kazançlarından birisidir.İşletme ile herhangi bir alakası yoktur.Kredi kartının bağlı olduğu banka vade farkı üzerinden gelir elde ediyor.Yukarıdada belirttiğimiz gibi işletme bundan herhangi bir kazanç elde etmiyor.Vade farkını ortadan kaldırıp satışlarını yükselmek isteyen bazı bankalarda bulunuyor.Kanpanyalar ile vade farksız taksitli alışveriş yapabiliyorsunuz. www.biletmen.com web sitemizde de vade farksız taksitli bilet alabileceğiniz anlaşmalı bankalarımız bulunuyor.Haydi eğer sizde seyahat edecek isenizwww.biletmen.com ‘dan taksitli bilet al ve sende rahat et cebinde rahat etsin.